Consolidatie: hoe DataExpert met behulp van een geconsolideerde financiële rapportage de resultaten van alle binnenlandse en buitenlandse entiteiten analyseert.

Bedrijf: DataExpert
Branche: Cyber Security
Uitdaging: DataExpert is de afgelopen jaren erg actief op de fusie- en overnamemarkt. Met de komst van een aantal nieuwe entiteiten wil de organisatie inzicht in de financiële gegevens van de hele groep. Dit was tot voorkort lastig, omdat de financiële gegevens in verschillende administraties zitten en sommige entiteiten met een andere valuta rekenen. Hierdoor waren er maandelijks veel manuele acties nodig om een geconsolideerde financiële rapportage in Excel te maken.
Behoefte: Een dashboard met inzicht in de hele groep, geconsolideerd én volledig geautomatiseerd, ter verantwoording naar de investeerders en ten behoeve van eigen inzicht op het resultaat van de hele groep.
Resultaat: Een “Microsoft Power BI dashboard” met data verschillende administraties uit Exact Globe met o.a. een geconsolideerde winst- en verliesrekening, balans en kasstromenoverzicht voor alle entiteiten, inclusief vergelijking met budgetten en prognoses

Maak kennis met Knowify

Vandaag al de eerste stap zetten richting data-gedreven beslissingen?
Plan een vrijblijvende kennismaking om te ontdekken hoe Knowify kan helpen.