Warehouse Management: hoe Odin Warehousing & Logistics grip kreeg op inkomend en uitgaand vrachtverkeer in de haven van Rotterdam

Bedrijf: Odin Warehousing & Logistics
Branche: Opslag en logistiek
Afdeling: Operations
Uitdaging: Odin heeft dagelijks te maken met een grote doorstroom van vrachtverkeer van en naar hun warehouses. Door de grilligheid van de markt in combinatie met de hoge volumes is het noodzakelijk om grip te krijgen op alle transportbewegingen en de capaciteit van het warehouse. Onnodige transportbewegingen of kosten voor onnodig opslag lopen al gauw in de papieren. Odin maakt momenteel handmatige excel-analyses, waarbij alleen historische ontwikkelingen worden opgemerkt. De kosten zijn dan al gemaakt.
Behoefte: Een dashboard met een overzicht van alle inkomende- en uitgaande transportbewegingen, plus een overzicht van de huidige én toekomstige capaciteit in de verschillende warehouses. Doel van dit dashboard is actief kunnen sturen op toekomstige issues om hoge kosten te voorkomen.
Resultaat: Een geautomatiseerde data-ontsluiting van het Warehouse Management Systeem naar een database. Een dashboard met daarin een overzicht van alle inkomende- en uitgaande transportbewegingen, huidige en toekomstige capaciteit van de warehouses, winstgevendheid van de operatie en een analyse om actief bij te sturen op onnodige overuren in de operatie.

Maak kennis met Knowify

Vandaag al de eerste stap zetten richting data-gedreven beslissingen?
Plan een vrijblijvende kennismaking om te ontdekken hoe Knowify kan helpen.